Няколко компании в Европа залагат на това, че насекомите ще бъдат

...
Няколко компании в Европа залагат на това, че насекомите ще бъдат
Коментари Харесай

Като жабешки бутчета? Европейски компании искат да ни убедят да ядем насекоми

Няколко компании в Европа залагат на това, че насекомите ще бъдат съществена храна в бъдеще.

Те настояват, че имат редица преимущества - от по-ниски излъчвания до понижено потребление на земята и метод да допринесат за кръговата стопанска система. Но да се убедят европейците да ядат инсекти не е елементарно.

Почти 60% от хората имат вяра, че те могат да се трансфорат в различен и резистентен източник на протеини в бъдеще , съгласно изследване на Universitat Oberta de Catalunya, оповестено по-рано тази година.

Но повече от четирима на всеки петима души не са склонни да ги прибавят към диетата си, като показват редица аргументи - от омерзение до подозрения по отношение на сигурността на храните.

Антоан Хюбърт, съосновател и основен изпълнителен шеф на френския пионер в производството на протеини от инсекти Ÿnsect, споделя, че би трябвало да се трансформират " огромни неща " в нашите хранителни системи - от полето до трапезата

" Храната е първият фактор, способствуващ за срутва на биоразнообразието, който следим през днешния ден през последните няколко десетилетия, само че и вторият фактор, способствуващ за изменението на климата ", счита Хюбърт.

Той има вяра, че насекомите - наред с растителните протеини и намаляването на питателните боклуци - имат " значима роля " по пътя към устойчива хранителна система.

The answer is no..
The Future of Food: Edible Insects
Would you eat a burger made of insects? Entomos is the first company in Switzerland allowed to breed and sell edible insects — like mealworms, crickets and locusts — as a more sustainable way to produce food.
Source: Bloomberg…
— Wittgenstein (@backtolife_2023)
Могат ли насекомите да понижат въздействието на храните върху околната среда?

Хюбърт споделя, че едно от главните неща, от които се интересуват хората, когато става въпрос за продуктите на Ÿnsect, е въздействието върху околната среда.

" Ако разгледате продуктите, протеините спрямо други скотски протеини, то въздействието е с над 95% по-малко от това на говеждото месо, например по отношение на въглеродните излъчвания. И се стига до повече от 95 до 98 % или почти толкоз понижаване на потреблението на вода от говеждото към свинете ", обяснява Хюбърт.

Вертикалният метод, по който се работи Ÿnsect, значи също, че те употребяват 98% по-малко земя за производството на същото количество протеин.

" Така че спестявате доста място, което е потребно за биоразнообразието, намалявате фрапантно въглеродните излъчвания. Намаляваме фрапантно потреблението на вода, същото важи и за океаните ", изяснява Хюбърт.

" Всеки звук от нашите артикули може да нахрани и риба и да избегне улова на пет тона дива риба ", прибавя той.

Are you willing to eat insects to help solve the non-existent " climate crisis "?
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР